Tennisvereniging ULTC-Iduna

Spelersmemo

Spelers die zich willen inschrijven voor het Nationaal Ranglijst Toernooi kunnen zich inschrijven via mijnknltb.toernooi.nl. De inschrijving sluit op woensdag 14 juni om 14:00 uur. De inschrijvingen worden verwerkt door de KNLTB. 
De informatie over het kwalificatietoernooi en het hoofdtoernooi is beschreven in de spelersmemo. Dit is terug te vinden op mijnknltb.toernooi.nl, tezamen met de spelersmemo's van alle andere NRT's. Het vergt enig zoekwerk om de memo van het Iduna Open te vinden. Om dit nu te vergemakkelijken is het spelersmemo hier ook te downloaden/in te zien.

Hoofdtoernooi Dames start op woensdag en Heren op donderdag

Evenals vorig jaar start het hoofdtoernooi van de dames van het NRT op woensdag met 2 speelronden. Op donderdag spelen alleen de heren. Op vrijdag spelen de dames verder. De speelronden van de dames zijn 's morgens en 's middags of 'smiddags en 's avonds.
De heren starten op donderdag met 2 speelronden en spelen op vrijdag verder. Ook bij hen geldt 's morgens en 'smiddags spelen of 's middags en 's avonds.
Over deze concentratie op woensdag en op donderdag kregen we veel positieve reacties nadat dit in 2017 werd ingevoerd, voldoende reden om in 2019 hiermee verder te gaan.

Kwalificatie Dames en Heren

De kwalificatie van de dames is op maandag en dinsdag en de kwalificatie van de heren op dinsdag en woensdag. De inschrijving voor de kwalificatie dames is op maandag tussen 10:00 en 11:00 uur en voor de heren is dit op de zelfde tijd, maar dan op dinsdag.

Wildcards

Spelers die in aanmerking willen komen voor een wildcard kunnen een e-mail sturen naar nrt@idunaopen.nl t.a.v. Perry Dimitopoulos.
De wildcards voor het kwalificatietoernooi worden toegewezen op zondag (dames) en op maandag (heren).
Voor het hoofdtoernooi worden wildcards alleen verleend aan bijzonder sterke spelers (top 50-niveau of afvallers bij het Future-toernooi van Alkmaar).
De laatste wildcards worden verleend, vlak voor de loting (op dinsdag 18:00 uur voor de dames en op woensdag 18:00 uur voor de heren).
Wildcards voor het hoofdtoernooi kunnen ook per email worden aangevraagd of telefonisch bij de toernooileider van het NRT, Perry Dimitopoulos (0614291288).

Schrijf je ook in voor het actueel rating toernooi

Naast het NRT organiseren wij ook een actueel rating toernooi waaraan je kunt deelnemen. Voor direct-geaccepteerde spelers geldt dat zij aan één onderdeel mee mogen meedoen. Spelers die kwalificatie spelen, mogen aan twee onderdelen meedoen. Ook de inschrijving voor dit toernooi loopt via mijnknltb.toernooi.nl.