Tennisvereniging ULTC-Iduna

Deelname dubbel beperkt

Vanaf dit jaar geldt dat twee dubbelpartners niet meer dan 2.500 in actuele speelsterkte mogen verschillen. Een dubbelcombinatie met een groter verschil wordt geweigerd. Deze beperking zorgt ervoor dat bij elke partij er sprake is van een DSS (Dynamisch Speel Sterkte-resultaat).

Punten toernooicircuit 2019 Utrecht

In ons toernooi zijn punten te verdienen voor de ranglijst van het toernooicircuit 2019 van de KNLTB, district Utrecht, dat wordt afgesloten met de TennisDirect Masters. Deelnemers aan het enkelspel krijgen punten voor deze ranglijst. Hoe hoger de positie op de ranglijst, des te groter is de kans dat de speler wordt uitgenodigd voor de TennisDirect Masters, om zo mee te strijden voor de felbegeerde titel: TennisDirect Master 2019. 

Derde set supertiebreak in de dubbels

In de competitie kennen we de supertiebreak ter vervanging van een derde set al een paar jaar. Toernooiorganisaties worden niet verplicht om dit ook toe te passen. Het Iduna Open heeft besloten dit vanaf dit jaar in te voeren. Ons toernooi vindt het vreemd dat dit in de competitie gemeengoed is geworden en dat dit tijdens toernooien niet wordt toegepast. Dit en het voordeel dat wedstrijden hierdoor beter planbaar worden heeft ertoe geleid dat ons toernooi kiest voor de supertiebreak in de derde set bij de dubbels.

Wisseling toernooileiding

Na 15 jaar toernooileiding heeft Perry Dimitopoulos hiervan afscheid genomen en de leiding overgedragen aan Nicole Walma. Zij is de nieuwe toernooileider van het Wij Makelaardij Iduna Open 2019. Perry blijft toernooileider van het onderdeel NRT (nationaal ranglijst toernooi) en blijft ook deel uit maken van de toernooicommissie.